lauantai 19. toukokuuta 2018

Viikon sekalaiset


Alkukuvaksi keittiöpuutarhaa..


Tiistaina olin Trim'issa..


Kotiin palattuani tein myöhäisaamiaisen - minivoikkoja mozzarellan, tuorebasilikan, ja kirsikkatomaattien kera.. (Ostin LIDLista ruukkubasilikan, jonka siirsin saman tien isompaan purkkiin, josko saisin taas kasvatettua kunnon puskan, kuten viime vuonna..)


Uusi basilikakin mahtui tuonne miniviherhuoneeseen - tosin ei mahdu kovin pitkäksi aikaa, jos alkaa kasvaa samaa tahtia kuin viime vuonna!


Kasvukausi on ihanaa


Ostin LIDLista myös istutettavaa - papuja, tomaattia, kurpitsaa, tilliä, ja sain ilmaiseksi kaksi sokkosiemenpakkausta - ks. alla..


Noissa oli munakennomainen istutuspurkki, puristemultaa (josta tuli siis multaa, kun sen kasteli), siemeniä paperissa, ja merkki, missä lukee kasvin nimi.. Yhdessä persiljaa, toisessa sitruunamelissaa..


Istutin yhteen tyhjään munakennoon tomaatinsiemenet..


Ne LIDLin ilmaiset siemenet omissa purkeissaan, ja tuohon toisen kuvan "pihapuun juurelle" istutin kurpitsansiemenet, kun ne kuulemma sopivat kompostin tienoille, ja olen tuohon kompostoinut kaikenlaista.. Tuo on kyllä liian pieni, jos ne kaikki sattuvat kasvamaan, mutta ei nyt muuta sopivaa kohtaa ollut. Katsotaan, kasvavatko edes.


Aiemmat papu/kukkapenkit ennen ja jälkeen, eli laitoin uutta multaa ja yhden riman - sitten istutin pavunsiemeniä..


Laitoin verkkoa, jos saisi edes osaa suojeltua kissoilta - ne kun innostuvat aina käyttämään tuoretta multaa vessanaan.. (Pian makoilivat jo uuden verkon päällä......)


Otin kuvia siemenpusseista ohjeineen, kun ei niitä kuitenkaan tarvittaessa löydä..


Oli hiukan tihkusadetta, niin laitoin hupullisen sadetakin..


Sitten testasin sitä George Foreman -grilliä (jonka sain siis toiselta LiveLAGOM -osallistujalta). Olin ostanut LIDLista 3 eurolla upean pihvin - se oli tosi paksu, joten googletin vaan montako minuuttia pitäisi grillata mediumiksi, ja siitä tuli aivan täydellinen Pinkki sisältä, ja puristamalla tihkui hiukan verta, mmmm.. Grillasin vielä hiukan sipulia ja sieniä, ja sitten oli kurkku- ja paprikalohkoja..


Keskiviikkoaamuna, Little Mami nautti aamuauringosta papupenkin verkolla.. Huoh..

Menin Bray'hin, missä nautin tovin auringosta takapuutarhassa, mutta siellä oli kylmempää kuin kotona - meri-ilma..

Oli tarkoitus ottaa hiukan "Jenin kasvia" ja muita ammoin istuttamiani kasveja mukaan kotiin, mutta unohdin sitten. Ehkä seuraavalla kerralla. (Jenin kasvi on siis tuossa toisen kuvan taustalla oleva puska, jonka kanadalainen askarteluystävä jätti minulle pienenä purkkikasvina, kun muutti takaisin Kanadaan, vuonna 2005.. Ehkä ekan vuoden/parin jälkeen, siirsin kasvin puutarhaan, jossa se olisi varmasti kasvanut jo metsäksi, ellen olisi ahkerasti trimmaillut vuosien varrella! Laitan Jenille toisinaan kuvia emailitse.)

Kävin maksamassa motor tax'in kolmeksi kuukaudeksi - olen aiemmin maksanut vuodeksi kerrallaan, mutta nyt ei ollut varaa. Onneksi sen voi maksaa osissa.


Herra narsisti meni muutamaksi tunniksi laittamaan veljensä entiselle vaimolle joulukuussa lupaamiaan hyllyjä, joten sain roudattua rauhassa tavaroitani ullakolta autoon.. (Oli muuten joutunut itse imuroimaan, mutta matto olisi taas kaivannut imuria, haha..)


Iso kirjahyllyni on nyt melkein tyhjä, eli pitää vaan tehdä toiseen päätyyn tilaa, ja löytää sopiva työkalu, että saan sen purettua ja tuotua nykykotiin..


En muista, mainitsinko tuota kuvan paitaa - sain sen nettitutulta muutama vuosi sitten, mutta varmaan muuttotouhuissa unohdin sen kuoreensa, ja löysin uudelleen vastikään! Se on todella mukava, ja tykkään noista kukista mustalla taustalla, joten tulen varmaan käyttämään sitä paljon (Yksi tosi vanha suosikkipaitani on samankaltainen, mutta siihen tuli Bray'n remppahommissa maalitahroja - tietty valkoisia.....)

Toisessa kuvassa Pushy


Torstaina olin toisaalla County Meathissa..


Olisin ottanut eväsvoikot mukaan, mutta unohtuivat kotiin, missä sitten illemmalla paahdoin ne, kun olivat menneet hiukan elähtäneiksi - eivät siis olleet jääkaapissa..

Myöhemmin illalla mikrotin IKEA-lihapullia pakastimesta..


Kivaa seurata istutuksia, kun kasvavat ihan silmissä..




Perjantaina kävin vaan hakemassa kissanruokaa ulkokissoille (ja maitoa yms.), mutta muuten olin kotona..

Toisessa kuvassa TabTab..


Cara nykyisellä suosikkipaikallaan.. Ei ollut tarkoitukseni pitää tuota beanbagia ovea vasten koko kesää, mutta kun toinen tykkää..


Sain paketin


Ajattelin kokeilla huomenna vaatteita 😍


Irtsikoita - omnomnom..


Tässä vaiheessa otin niitä erikseen blogittamiani kotiräpsyjä.. Little Mami ja TabTab makoilivat pitkin pihaa..


Viime vuonna LIDLin villikukansiemenistä kasvanut mysteerirehu selvisi talvesta, ja kukkii taas

Toisessa kuvassa hamppareita - olin hommannut hampparisämpylät aiemmin, mutta ne olivat jo menneet virallisesti vanhoiksi, eli oli kiire popsia ennenkuin homehtuisivat.. SuperValussa oli 3 euron paketti paistovalmiita hampparipihvejä (x4), joten viskasin sellaisia grilliin, ja noissa oli lisäksi juustoa, majoneesia, kevätsipulia, ketsuppia, ja makeaa chili-kastiketta..


Ikkunapuutarhapäivitys..


Miniviidakko..


Rakas kesähuivini

Toisessa kuvassa tassun muotoisia irtokarkkeja, joista ei saanut puhelinkameralla parempaa kuvaa mustalla taustalla..


Lauantaiaamuna heräsin ajoissa katsomaan naapurimaan hääohjelmaa.. Säälitti jo reilut pari tuntia ennen häiden alkua kirkkoon saapuvat vieraat - viritetyt virtsarakot, jne..

Tein itselleni runsaan kattauksen ennen h-hetkeä..

Oli kyllä hauskimmat kuninkaalliset häät ikinä! Nauroin kyyneleet silmissä, kun se amerikkalaispiispa veti oikein urakalla, eivätkä brittiraukat tienneet minne katsoa..

Pizza-malliset hatinatorit tuntuivat olevan naisilla suosituimpia pääkoristeita.. (Fascinatorille tai hatinatorille ei liene suomenkielistä vastinetta?)

Mietin, että DIY-version voisi tekaista seuraavasti;

Tarvikkeet:
- hiuspanta
- kuumaliimapistooli
- lautanen (tai pakaste-pizza)
- iso tekokukka (ei pakollinen)

Liimaa lautanen (tai pizza) hiuspantaan, niin että se tulee oikean ohimon kohdalle.

Jos haluaa konservatiivisemman hatinatorin, liimaa lautasen alapuoli oikealle. Jos taas haluaa rohkeamman version, liimaa lautasen yläpuoli oikealle. Pizzalla ei niin väliä, kun on litteä.

Jos haluaa lisäkoristelua, liimaa iso tekokukka hiuspantaan, hiukan lautasen (tai pizzan) taakse, mutta samalla mahdollisimman lähelle sitä.



Löysin ammoin virkkaamani pikkupussukat..


Aloin kutoa joskus muutama vuosi sitten ranteenlämmittimiä, mutta kyllästyin jo ekan kohdalla tuossa vaiheessa.. Kudoin siihen nyt muutaman kerroksen lisää, kunnes kyllästyin taas.. Virkkaaminen on mukavampaa, vaikka osaan sitä jopa kutomista vähemmän! Osaan kutoa kaksi erilaista silmukkaa (oikea ja nurja), mutta osaan virkata vain yhden silmukan 😂 Jos joku virkkausguru tarkastelisi noita pussukoitani, repisi varmaan sielunsa..

Toki googlettamalla oppisi vaikka mitä, mutta ei se sitten jaksaisi kiinnostaa, jos oikeasti tietäisi mitä tekee..


Cuddles puuhasi minulle lauantaiaamuna melkein sydärin, kun en löytänyt kissaa mistään! Olin jo ihan varma, että on livahtanut ulos, mutta sitten mietin ettei se nyt vaan ollut mahdollista, kun olin kuitenkin nähnyt jossain vaiheessa, eikä sittemmin ollut ovia eikä ikkunoita auki, paitsi makuuhuoneesta yksi ikkuna raollaan, mutta siinä on pomminvarma naruviritelmä varmistamassa, ettei se aukea kuin alle 2cm.

Sitten teki uuden katoamistempun, kunnes havaitsin, että sängyn alla on just tarpeeksi tilaa, kirjalaatikoiden yllä, että hän saa vedettyä itsensä sinne piiloon.. Helpotus..


Kohta pääsevät isompiin multiin


Toinen hampparipäivä, ja sain ne sämpylät syötyä ennenkuin menivät pilalle 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.